Energielabel Hoofddorp

Woon je in Hoofddorp en wil je graag geld en energie besparen, dan is investeren in een energielabel dit jaar niet de slechtste beslissing die je neemt. Niet alleen heeft uw huis lagere energiekosten, maar u kunt ook profiteren van overheidsstimulansen, waaronder financiële steun, belastingvoordelen en kortingen op uw elektriciteitsrekening of verwarmingsbrandstof. Deze kortingen houden u de hele winter warmer en maken het leven in het algemeen een stuk comfortabeler. Wil je nu meer weten over de voordelen van een energielabel, lees dan verder!

Geld sparen

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens niet goed in de gaten heeft hoeveel ze uitgeven aan gas en elektriciteit? Dit ondanks dat ongeveer 17% van het totale inkomen aan rekeningen wordt besteed. Als jij een van hen bent, waarom zou je dan niet overwegen om een ​​energielabel aan te vragen? Deze door de staat goedgekeurde gadgets meten precies wat u verbruikt, zodat u uw verbruik kunt vergelijken met vergelijkbare huishoudens. In veel gevallen kan het al een groot verschil maken om te weten hoeveel elektriciteit of gas u verbruikt. En door deze tools te gebruiken als onderdeel van een grotere stap naar slim leven – jezelf ontdoen van kabels, energiezuinige apparaten kopen, zonnepanelen installeren – kun je honderden euro’s per jaar besparen zonder iets op te hoeven geven.

Je huis laten testen

Als u uw huis groener wilt maken, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, kunt u gemakkelijk overweldigd raken. En vergeet niet dat het milieuvriendelijker maken van uw huis niet alleen ten goede komt aan Moeder Aarde. Het is ook een goed idee voor uw portemonnee: volgens schattingen kun je ook besparen op led verlichting, u kunt daarvoor bijvoorbeeld Led batten kopen of gloeilampen nemen. De besparing loopt op tot €60 per jaar, op basis van drie uur gebruik per dag. U kunt veel doen door uw huis of appartement te inspecteren en de luchtkwaliteit binnenshuis te testen. Meet of schat eerst hoeveel elektriciteit u op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt met behulp van een vermogensmeter of logboek – er zijn tal van smartphone-apps die dit gemakkelijker maken.

Energielabel Hoofddorp aanvragen

Iedereen die een woning bezit, moet een Energielabel kunnen aanvragen. Dit is een sticker die u op uw apparaat kunt plakken. En waarop staat hoeveel het kost om te gebruiken en hoeveel CO2 het produceert. Zo leer je snel hoe je energie kunt besparen en begin je na te denken over overstappen op groene stroom. Als je in een gehuurd appartement woont, is het de moeite waard om je huisbaas te vragen of ze er een kunnen installeren. Het zal jullie allebei helpen, of je nu apparaten koopt voor je nieuwe huis of niet.

Uw resultaten begrijpen

De eerste stap om uw stroomverbruik te verlagen, is te weten hoeveel stroom u verbruikt. Vermogensmeters zijn nu zo goedkoop dat het voor iedereen logisch is om er een te hebben. Als u eenmaal weet hoeveel stroom u gebruikt. Wordt het gemakkelijker om in te schatten wat voor soort besparingen smart-home-technologieën zoals HVAC-timers kunnen opleveren. De belangrijkste statistiek op uw energierekening is het verbruikte kilowattuur. Kilowattuur (kWh) is een maatstaf voor het elektriciteitsverbruik dat gelijk is aan 3.600 watt gedurende één uur. In feite een maatstaf voor het aantal elektronen dat in de loop van de tijd door uw meter stroomde.

Andere manieren om thuis energie te besparen

Wist u dat 10% van de jaarlijkse elektriciteitsrekening van uw huishouden kan worden toegeschreven aan apparaten die op stand-by staan? Een goede manier om dat te verminderen, is door slimme stopcontacten toe te voegen. Met deze sockets kunt u apparaten plannen. Dit zodat ze worden uitgeschakeld wanneer ze niet worden gebruikt. Of, als u het gemak niet wilt opofferen, biedt het u de keuze tussen een instelling voor verlichting en een andere voor kleine apparaten zoals uw televisie of magnetron. Dit kan u tot 65,- euro per jaar besparen op elektriciteit!

Marks Label is ook in andere gebieden bezig als energieadviseur, woon je bijvoorbeeld in Amstelveen? dan kun je Mark ook inhuren om de woning goed te keuren. Zie: Energielabel Amstelveen