Energielabel goedkoop
U kunt nu in Nederland een goedkoop energielabel aanvragen! Enkele dagen geleden besloot de regering de drempel voor het aanvragen van dit label te verlagen. Besteedt u meer dan € 2.000,- per jaar aan energie, dan kunt u dit voordelige energielabel aanvragen, mits u verbeteringen aanbrengt aan uw gebouwschil en energiezuinige verwarmingsinstallaties installeert. Als u op zoek bent naar de goedkoopste stroomtarieven in Nederland, dan is dit een kijkje waard!
Wat is het 'energielabel'?
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat rolt een initiatief uit om woningen lagere elektriciteitsprijzen te geven. Goedkope energielabels worden toegekend aan woningen die minder dan 1.500 kWh stroom verbruiken per jaar. Het aanvraagproces is gratis en duurt slechts enkele minuten. Klik hier om het formulier in te vullen en ontdek of uw woning in aanmerking komt!
Energielabel aanvragen
De Nederlandse overheid heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een energielabel van uw woning aan te vragen. De labels zijn beschikbaar vanaf oktober 2017, dus als je overweegt te investeren in een groene renovatie of upgrade van je apparaten, dan is dit je kans om die extra boost te krijgen.
Om in aanmerking te komen voor het Energielabel moet u aan bepaalde criteria voldoen. Het is belangrijk op te merken dat dit geen beoordeling is van hoe efficiënt uw huis al is – dat zou te tijdrovend en te duur zijn. In plaats daarvan richt het zich op welke veranderingen kunnen worden aangebracht om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen.
Voorlopig energielabel
Vanaf vandaag kunnen Nederlanders een voorlopig energielabel aanvragen. Het voordeel hiervan is dat het je helpt bij het kiezen tussen verschillende soorten apparaten als het gaat om de aankoop. Het zal u ook helpen een weloverwogen beslissing te nemen en het apparaat te kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je elektriciteitsrekening door je aankoop de pan uit rijzen.
Definitief energielabel
De eerste categorie heet ‘energie-efficiëntie‘. Dit is gebaseerd op hoeveel elektriciteit, gas of stadsverwarming je verbruikt. Hoe hoger de score, hoe efficiënter uw huis is en hoe minder geld u aan uw rekeningen uitgeeft. De tweede categorie heet ‘duurzaamheid’ die zich richt op hoe milieuvriendelijk uw huis is. Als het niet zo milieuvriendelijk mogelijk is, krijgt het een lagere score. Ten slotte is er ‘milieu gezondheid’. Dit gaat over luchtkwaliteit en bouwgeluid in uw buurt. Hogere scores betekenen schonere lucht en meer rust van het verkeer buiten uw huis.
Tips om uw energieverbruik te verminderen
De Nederlandse overheid heeft onlangs een betaalbaar, maar nog steeds hoogwaardig energielabelsysteem ingevoerd. Het is ontworpen om het voor huiseigenaren gemakkelijker te maken om duurzame producten van goede kwaliteit te vinden en te kopen. De regeling is vrijwillig en kosteloos, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over extra kosten. Het is ook vermeldenswaard dat dit systeem in heel Europa beschikbaar is, niet alleen in Nederland.
Huidig energielabel
De huidige Nederlandse Energielabels zijn als volgt:
- A+: De meest efficiënte toestellen.
- A: Hoge efficiëntie en lage impact op het milieu.
- B: Gemiddelde efficiëntie en gemiddelde milieu-impact.
- C: Laag rendement en hoge impact op het milieu.
- D, E, F, G: geen sterclassificatie (elektrische apparaten die zijn getest maar niet geclassificeerd).
Goedkoop energielabel aanvragen
Er zijn twee soorten labels, een groene en een oranje. De groene is voor alle soorten woningen, terwijl de oranje voor huizen die zijn gebouwd sinds 2010. Het aanvraagproces begint met het invullen van een aanvraagformulier dat u vervolgens naar uw gemeente stuurt, die het vervolgens opstuurt voor beoordeling door een onafhankelijke organisatie genaamd EPC-Nederland. Nadat deze evaluatie is voltooid, wordt deze teruggestuurd naar uw gemeente en indien geaccepteerd, ontvangt u hiervan bericht van hen. Als ze niet worden geaccepteerd, zullen ze feedback geven over waarom niet. Zodra je bericht hebt gekregen dat het is geaccepteerd, kun je het online of via je plaatselijke gemeentekantoor bestellen en geduldig wachten tot het per post aankomt.
U kunt ook gemakkelijk definitief energielabel aanvragen bij Marks Label.
Voorlopige energielabel
Wat is een energielabel? Energie label voorlopig is een vrijwillige maatregel om duurzaam bouwen, renoveren en verbouwen van woningen te bevorderen. Het geeft inzicht in hoe zuinig of inefficiënt woningen zijn met betrekking tot hun energieverbruik.
De eerste voorlopige Energielabels zijn vanaf 1 juli 2018 beschikbaar. Alle nieuwe gebouwen die vanaf 1 juli 2018 worden gebouwd, moeten een Energielabel hebben. Voor bestaande bouw dient de eigenaar vóór 30 juni 2020 een aanvraag voor een Energielabel in te dienen. Is een energielabel verplicht? Dat is het zeker vanaf 2008.
Simplified energy label
De Nederlandse overheid heeft een vereenvoudigd energielabel ingevoerd waarmee mensen kunnen zien welke apparaten en producten zuiniger zijn. Het label verdeelt artikelen in drie categorieën: laag, gemiddeld en hoog energieverbruik.
Energiebesparende maatregelen
Er zijn veel manieren om groen te worden en tegelijkertijd geld te besparen, zoals korter douchen of uw elektronica loskoppelen wanneer u deze niet gebruikt. Dit zijn echter allemaal kleine stapjes die niet echt een merkbaar verschil maken. Er is één eenvoudige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen door een groene stroomtarief aan te vragen bij uw leverancier.
Aanvragen van een energielabel
Voor een definitief energielabel betaalt u dus alleen administratiekosten van de erkend deskundige. Na 1 januari 2021 is het aanvragen van energielabel fors duurder geworden. Maar heeft u een nieuwe energielabel nodig? dan bent u bij ons op het juiste adres. Marks Label is een gecertificeerde energieadviseur en komt graag langs bij woningen zoals vrijstaande gebouwen. Dus wilt u dat wij uw energielabel regelen? dan kunt u direct een afspraak inplannen!
Bekijk ook: